چگونه از نظر ذهنی خود را برای مهاجرت آماده کنیم؟ (بخش اول)
چگونه از نظر ذهنی خود را برای مهاجرت آماده کنیم؟ (بخش اول)

چگونه از نظر ذهنی خود را برای مهاجرت آماده کنیم؟ (بخش اول)، بدون شک مهاجرت به کشورهای دیگر بر سلامت روانی و عاطفی شما تأثیر بسیاری خواهد داشت. برای همین به آمادگی ذهنی مهاجرت نیاز دارد. قطعا روزهایی خواهند آمد که دلتان برای خانه به‌شدت تنگ شود. ممکن است گاهی برای کنار آمدن با شرایط و برقراری تعادل میان کار و زندگی جدید به‌سختی تلاش کنید. شاید هم از ناتوانی در برقراری ارتباط و گفت‌وگو با اطرافیان خود دچار استرس شوید.

با این حال، شما تنها کسی نیستید که با این مشکلات دست‌وپنجه نرم می‌کند. تقریبا هر مهاجری با چنین مشکلاتی روبه‌رو می‌شود. ممکن است که این مشکلات هر کسی را مستأصل کند. برای دوام آوردن در شرایط جدید، باید مسائل روانی احتمالی در مهاجرت را بشناسید و از نظر ذهنی خود را برای مهاجرت آماده کنید.

۱. چالش‌های جامعه مهاجر

جوامع مهاجر با چالش‌های بسیاری مانند تبعیض مواجه می‌شوند. این افراد اغلب جملاتی مانند «به کشور خودت برگرد» را زیاد می‌شنوند. یادگیری زبان کشور مقصد، دسترسی کمتر به مراقبت‌های بهداشتی، پیدا کردن مشاغل کم‌درآمد و بدون مزایا و مشکلات مربوط به ویزا از جمله چالیش‌هایی هستند که جامعه مهاجر با آن روبه‌رو می‌شود. علاوه‌ بر این، جامعه مهاجر اغلب در انزوا قرار می‌گیرد و با جامعه بزرگتر در کشور مقصد ارتباط کمتری دارد. بسیاری از خانواده‌های مهاجر در جامعه مهاجر خود یا بسیار نزدیک به آن زندگی می‌کنند.

همین امر نیز می‌تواند حس جدایی را در این افراد تقویت کند. مقابله با چنین چالش‌هایی اغلب به مشکلات مربوط به سلامت روان یا بیماری روانی منجر می‌شود. کسانی که از نظر بیولوژیکی نسبت به بیماری‌های روانی آسیب‌پذیر هستند نیز بیش از همه در معرض خطر ابتلا به این نوع بیماری‌ها قرار دارند.

۲. درمان ناکافی سلامت روان

در گذشته، آموزش بهداشت روانی به اندازه امروز وجود نداشت. به‌ندرت درباره سلامت روان افراد صحبت می‌شد. از سویی دیگر، مهاجرانی که وارد خاک کشوری دیگر می‌شدند، نمی‌توانستند زبان مردم آنجا را به‌خوبی متوجه شوند. مسئولین بهداشت روانی در این کشورها نیز اغلب به چند زبان اصلی مانند انگلیسی صحبت می‌کردند.

معدود روان‌شناسان و روان‌پزشکان در این کشورها که به زبان‌های مختلف مسلط بودند نیز مراجعان بسیاری داشتند و برای رسیدگی به مسائل روانی تمام مهاجران فرصت کافی نداشتند. امروزه در برخی از جوامع مهاجر، مسائل مربوط به سلامت روان نادیده گرفته می‌شوند و مهاجران از جست‌وجوی کمک دلسرد می‌شوند.

دلسردی این افراد اغلب از هزینه‌های بالای درمانی یا اینکه دیگران متوجه مشکل‌شان شوند، ناشی می‌شود. برخی از فرهنگ‌های مردم مهاجر نیز برای مراقبت از سلامت روان از روش‌های درمانی جایگزین مانند گیاهان دارویی یا شیوه‌های معنوی مانند ذهن‌آگاهی کمک می‌گیرند.